مقایسه PS4 با Xbox سری S؛ کدام را بخریم؟

ساخت وبلاگ

کنسول بازی یا کنسول گیمینگ (Gaming Console) یک دستگاه الکترونیکی است که طراحی شده است تا به شما امکان بازی با بازی‌های ویدئویی را در خانه یا محیطی مشابه فراهم کند. این دستگاه‌ها معمولاً به تلویزیون یا نمایشگر دیگر متصل می‌شوند و با استفاده از کنترلرهای بازی، کاربران از طریق دکمه‌ها و لوازم کنترلی مختلف، بازی‌ها را تجربه می‌کنند.

یک نمونه از کنسول بازی، ایکس باکس (Xbox) است. ایکس باکس یک خانواده از کنسول‌های بازی توسط شرکت مایکروسافت تولید می‌شود. ایکس باکس اولین نسل آن در سال ۲۰۰۱ عرضه شد و از آن پس، مدل‌های مختلفی از ایکس باکس، از جمله ایکس باکس ۳۶۰، ایکس باکس وان (Xbox One) و ایکس باکس سری ایکس (Xbox Series X) به بازار عرضه شده‌اند.

کنسول‌های بازی مانند ایکس باکس علاوه بر قابلیت بازی با بازی‌های ویدئویی، می‌توانند قابلیت‌های دیگری مانند پخش موسیقی، پخش فیلم، دسترسی به برنامه‌های تلویزیونی و ارتباط آنلاین را نیز داشته باشند. همچنین، بسته به مدل و نسل کنسول، ویژگییکی از نمونه‌های دیگر کنسول‌های بازی، پلی‌استیشن (PlayStation) است که توسط شرکت سونی تولید می‌شود. پلی‌استیشن نسل‌های مختلفی داشته است از جمله پلی‌استیشن 1 (PlayStation 1)، پلی‌استیشن 2 (PlayStation 2)، پلی‌استیشن 3 (PlayStation 3)، پلی‌استیشن 4 (PlayStation 4) و پلی‌استیشن 5 (PlayStation 5). هر نسل از پلی‌استیشن با بهبودهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در مقایسه با نسل قبلی عرضه می‌شود.

مقایسه پی اس فور با ایکس باکس سری اس؛ کدام را بخریم؟

اگر پیگیر دنیای بازی باشید، حتما می دانید که مایکروسافت همزمان با معرفی ایکس باکس سری ایکس، یک عضو کوچکتر هم برای حضور پر رنگ تر در نسل نهم معرفی کرد؛ ایکس باکس سری اس (Xbox Series S) ارزان ترین کنسول نسل نهمی است و با بهره مندی از ویژگی های روز گیمینگ مانند پشتیبانی از نرخ فریم 120، دامنه HDR و فناوری Ray Tracing توانسته طرفداران زیادی به دست آورد. نزدیک بودن رنج قیمتی ایکس باکس سری S و پی اس 4 در ایران موجب شده تا بحث مقایسه پی اس فور با ایکس باکس سری اس داغ تر از همیشه باشد و بسیاری از کاربران در هنگام خرید کنسول بازی دچار تردید شوند. 

مقایسه ps4 با ایکس باکس سری اس

به طور کلی با ورود کنسول های نسل نهمی انتظار می رفت کنسول های نسل هشتم با قیمت به مراتب کمتری فروخته شوند اما اکنون پلی استیشن 4 اسلیم در بازار ایران حتی با قیمتی بیشتر از ایکس باکس سری اس به فروش می رسد! بدون شک محبوبیت PS4 در بازار ایران بسیار بیشتر از Xbox بوده و به لطف بازی های انحصاری اش سهم مناسبی از دنیای گیمینگ را در برگرفته است. اما آیا این ویژگی ها می توانند جایگزین ویژگی های نسل نهمی و سخت افزار قدرتمند ایکس باکس سری اس شوند؟

قیاس PS4 با XBoxسریS

همانطور که میدانید اکنون پلی استیشن 4 در دو مدل اسلیم و پرو در بازار یافت می شود که مدل پرو با پشتیبانی از رزولوشن 4k و سخت افزار قدرتمند تر عملکرد بهتری دارد. با این وجود این 2 کنسول تنها از بازی های نسل هشتم پشتیبانی می کنند و با ورود PS5 به بازار، فاصله زیادی تا پایان پشتیبانی ندارند. ایکس باکس سری اس اما یک محصول تازه نفس محسوب می شود که به گفته مایکروسافت تا زمان عرضه کنسول های نسل بعد پشتیبانی می شود. با این وجود محبوبیت زیاد بازی های پلی استیشن در ایران موجب شده تا بسیاری از کاربران خرید این کنسول را به خانواده ایکس باکس ترجیح دهند. در ادامه نگاهی به ویژگی های این 2 کنسول جذاب می اندازیم تا ارزش خرید هرکدام را بررسی کنیم.

 مشخصاتXbox Series SPlaystation 4 SlimPlaystation 4 Pro
ابعاد65 × 151 × 275 میلی‌ متر38 × 254 × 279 میلی‌ متر53 × 294 × 325 میلی‌ متر
وزن1.93 کیلوگرم2.08 کیلوگرم3.26 کیلوگرم
پردازنده اصلیپردازنده شخصی‌ سازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.8 GHzپردازنده 8 هسته‌ای AMD‌ با‌ هسته‌های سفارشی Jaguar و فرکانس 1.6 گیگاهرتزپردازنده 8 هسته‌ای AMD‌ با‌ هسته‌های سفارشی Jaguar و فرکانس 2.1 گیگاهرتز
پردازنده گرافیکیپردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با فرکانس 1.55 گیگاهرتزپردازنده گرافیکی یکپارچه شده AMD با فرکانس کاری 800 مگاهرتزپردازنده گرافیکی یکپارچه شده معماری پولاریس AMD
توان پردازشی4 ترافلاپس1.84 ترافلاپس4.2 ترافلاپس
حافظه‌ی رم10 گیگابایت GDDR68 گیگابایت GDDR58 گیگابایت GDDR5
حافظه‌ی ذخیره‌سازی500 گیگابایت از نوع SSD سفارشی‌سازی‌شده (364 گیگابایت در دسترس)500 گیگابایت / 1 ترابایت1 ترابایت
خروجی تصویرQHD – 1440p1080p4K
درایو نوریفاقد درایو نوریBlu-ray / DVD-ROMBlu-ray / DVD-ROM
پشتیبانی از HDRداردندارددارد
قیمت در بازار جهانی299 دلار299 دلار399 دلار

 

بررسی ظاهر و طراحی؛ مینیمال علیه کلاسیک

مقایسه ps4 با Xbox Series s

سونی در طی چند سال اخیر ثابت کرده، طراحی پلی استیشن 4 یکی از بهترین ها بوده است؛ پوشش مات بدنه در کنار طراحی چند لایه دقیقا همان چیزی است که توانسته محبوبیت این کنسول را بسیار بیشتر از ایکس باکس وان کند. در مقابل، ایکس باکس سری اس یکی از کوچک ترین و جمع و جور ترین کنسول های موجود در بازار محسوب می شود؛ این کنسول می تواند به صورت عمودی یا افقی بر روی زمین قرار بگیرد و به لطف اندازه کوچک، فضای زیادی را اشغال نخواهد کرد. به طور کلی ویژگی های ظاهری یک مبحث سلیقه ای است اما با مقایسه پی اس فور با ایکس باکس سری اس، شاید تنها ضعفی که بتوان در بخش طراحی به ایکس باکس گرفت، وجود یک فیلتر تهویه نسبتا بزرگ در بخش جلویی است.

رقابت کردن دو نسل از نظر سخت افزاری 

از طراحی که بگذریم، سخت افزار را می توان مهمترین بخش یک کنسول دانست؛ اصلی ترین استفاده از کنسول برای اجرای بازی های سنگین است از این رو یک سخت افزار مناسب می تواند تجربه کاربری تان را بهبود ببخشد. ایکس باکس سری اس از پردازنده شخصی سازی شده AMD تحت عنوان ZEN 2 بهره می برد که می تواند تا فرکانس 3.8 گیگاهرتز Boost شود. پردازنده گرافیکی این کنسول نیز از بر پایه معماری RDNA 2 کمپانی AMD طراحی شده و می تواند 4 ترافلاپس توان گرافیکی داشته باشد. این سخت افزار همچنین توسط 10 گیگابایت رم GDDR6 و 500 گیگابایت حافظه SSD شخصی سازی شده همراهی می شود.

مقایسه ایکس باکس سری اس و پلی استیشن 4

پلی استیشن 4 اما از پردازنده AMD Jaguar بهره می برد که فرکانسی 1.6 گیگاهرتزی در پلی استیشن 4 اسلیم و فرکانسی 2.1 گیگاهرتزی در پلی استیشن 4 پرو دارد. پردازنده گرافیکی این کنسول نیز از نوع پولاریس AMD است و 1.84 ترافلاپس توان پردازشی در مدل اسلیم و 4.2 ترافلاپس توان پردازشی در مدل پرو دارد. حافظه ذخیره سازی این 2 کنسول نیز به 500 گیگابایت یا 1 ترابایت هارد HDD می رسد و 8 گیگابایت رم GDDR5 در این 2 کنسول قرار گرفته است.

به طور کلی و با  مقایسه پی اس فور با ایکس باکس سری اس، می توان گفت در بخش سخت افزار، پلی استیشن 4 اسلیم در برابر ایکس باکس سری اس هیچ حرفی برای گفتن ندارد؛ سخت افزار بروز و پرقدرت این کنسول ارزان قیمت می تواند یک تجربه کاملا متفاوت را به ارمغان بیاورد. البته نباید این موضوع را نادیده گرفت که پلی استیشن 4 پرو از نظر توان پردازشی نزدیک به ایکس باکس سری اس و یا حتی کمی بهتر از آن عمل می کند.

ایکس باکس سری اس از 500 گیگابایت حافظه SSD بهره می برد که تنها 364 گیگابایت از آن در دسترس است اما می توانید با اضافه کردن اس اس دی های شخصی سازی شده مایکروسافت و یا حتی اتصال هارد اکسترنال، فضای ذخیره سازی آن را ارتقا دهید.

گیم های  امنحصر به فرد، جایی که سونی می درخشد!

حتی قدرتمند ترین سخت افزار ها هم اگر یک بازی مناسب و ایده آل برای پردازش نداشته باشند بلا استفاده می مانند؛ بخش بازی جایی است که سونی بار ها به طرفداران خود ثابت کرده که کنسول هایش ارزش خرید دارند. پلی استیشن 4 عناوین محبوبی مانند سری God Of War، سری Last Of Us و… را در انحصار خود دارد که همگی جزو بازی های برتر در زمان عرضه خود محسوب می شوند. البته با اینکه گفتیم به زودی پشتیبانی از PS4 به پایان می رسد، اما سونی قصد دارد بازی هایی مانند God Of War 5 را برای این کنسول عرضه کند.

مقایسه ایکس باکس سری اس با پلی استیشن 4 پرو

با این وجود مایکروسافت بیکار ننشسته و سرمایه گذاری بزرگی برای آینده کنسول های نسل نهمی خود انجام داده است و می توانیم به آینده کنسول های این کمپانی امیدوار باشیم. بازی هایی مانند سری Forza Horizon، سری Halo و… در انحصار ایکس باکس هستند و این کمپانی در آینده بازی های بیشتری را برای نسل جدید خود در نظر خواهد گرفت. به طور کلی هر چقدر هم که وضعیت بازی های پلی استیشن 4 خوب باشد، حداکثر تا 2 سال آینده بازی جدید برای این کنسول ساخته خواهد شد. این موضوع در حالی است که ایکس باکس سری S تا زمان عرضه کنسول بعدی مایکروسافت (چیزی بیش از 8 سال آینده) پشتیبانی خواهد شد و تمامی بازی های نسل نهم بر روی آن قابل اجرا خواهند بود.

مایکروسافت با معرفی سرویس Game Pass توانسته تجربه بسیاری از بازی های روز را با کمترین قیمت فراهم کند، گیم پس یک سرویس مخصوص ایکس باکس و PC است که با پرداخت مبلغی ناچیز (15 دلار در ماه) دسترسی به آرشیو صد ها بازی و نصب آن ها را امکان پذیر می کند.

کنترلر؛ تجربه لذت بخش بازی!

مقایسه پلی استیشن 4 با ایکس باکس سری s

به طور کلی دسته بازی های دوال شاک پلی استیشن 4 از محبوبیت زیادی برخوردارند و در چند سال اخیر توانسته اند به خوبی کارایی خود را ثابت کنند. ویژگی بارز این دسته بهره مندی از یک لایت بار در بخش جلویی و تاچ پد برای بازخورد های لمسی است. این دسته از یک پورت میکرو یو اس بی نیز بهره می برد که به کمک آن می توانید دسته را شارژ کنید. دسته بازی ایکس باکس سری اس نیز یکی از ارگونومیک ترین دسته هایی است که تا به امروز تولید شده است. این دسته با طراحی ساده و کلاسیک خود می تواند گزینه ای مناسب برای تجربه بسیاری از بازی ها باشد. متاسفانه این دسته همانند نسل قبل توسط باتری انرژی مورد نیاز خود را تامین می کند و هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض آن پیدا خواهید کرد. به طور کلی مقایسه پی اس 4 با ایکس باکس سری اس در بخش کنترلر کاملا سلیقه ای است و شما باید تصمیم بگیرید که کدام دسته بازی می تواند تجربه بهتری را القا کند.

خصوصیات کنسول نسل نهم؛ برگ برنده مایکروسافت! 

حتی با تمام مقایسه های انجام شده، نمی توان منکر این موضوع شد که پلی استیشن 4 یک کنسول نسل هشتمی است؛ علی رغم اینکه این کنسول تنها در چند سال آینده پشتیبانی می شود، فناوری های نسل هشتمی برای تجربه یک بازی در سال 2021 چندان دلچسب بنظر نمی رسد. ایکس باکس سریز اس از اجرای بازی ها با نرخ 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی می کند که برای یک کنسول 300 دلاری یک عدد بی نظیر بنظر می رسد. این فریم ریت، اجرای روان بازی ها را نوید می بخشد و می تواند بدون هیچ لگ و کند شدنی بازی ها را اجرا کند. لازم به ذکر است که هر 2 مدل پلی استیشن 4 اسلیم و پرو در بهترین حالت به نرخ 60FPS دست پیدا می کنند.

مقایسه play station 4 با xbox series s

فناوری Ray Tracing یکی از ویژگی هایی است که به هیچ عنوان انتظار نمی رفت در این رنج قیمتی شاهد حضور آن باشیم. با این وجود ایکس باکس سری اس از این ویژگی پشتیبانی می کند و می توانید بازی های دارای قابلیت ری تریسینگ را در این حالت اجرا کنید. با مقایسه پی اس فور با ایکس باکس سری اس در می یابیم که پی اس فور اسلیم می تواند بازی ها را در حالت Full HD و پی اس فور پرو می تواند بازی ها را در حالت 4K اجرا کند. ایکس باکس سری اس در این زمینه یک میانه رو به حساب می آید و از اجرای بازی ها در رزولوشن 1440 پیکسل یا QHD پشتیبانی می کند. البته این کنسول قادر است بازی های را تا رزولوشن 4k ارتقا دهد تا تجربه بهتری داشته باشید.

ایکس باکس سری اس قادر نیست بازی ها را با رزولوشن 4K ارائه دهد اما می تواند بازی های 1440P یا 2K را upscale کند تا بر روی نمایشگر های 4K تصاویر بهتری ارائه شود. این ویژگی نسبت به 4K واقعی حدود 30 درصد ضعیف تر عمل می کند

همچنین وجود درایو اس اس دی در ایکس باکس سری اس یک مزیت بسیار مهم و یک برتری بی قید و شرط نسبت به تمام مدل های پلی استیشن 4 محسوب می شود. اس اس دی شخصی سازی شده مایکروسافت می تواند زمان انتظار در صفحات خسته کننده لودینگ را بسیار کم کند تا تجربه روان تری داشته باشید. با اینکه اس اس دی 500 گیگابایتی برای نصب تعداد زیادی بازی کافی نیست اما به سادگی می توانید آن را ارتقا دهید.

 

حرف آخر

 

در مقاله مقایسه پی اس فور با ایکس باکس سری اس نگاهی کوتاه به ویژگی های این 2 کنسول دوست داشتنی داشتیم و ویژگی ها آن ها را بررسی کردیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. به طور کلی ایکس باکس سری اس با وجود گیم پس می تواند یک تجربه بی نظیر  و در عین حال ارزان قیمت از بازی های نسل نهم را در اختیارتان قرار دهد. در سوی دیگر بنظر می رسد سونی قصد دارد پس از مدت ها پادشاهی پلی استیشن 4، در چند سال آینده به مسیر این کنسول دوست داشتنی پایان دهد. با این تفاسیر در نهایت این شما هستید که با مقایسه پی اس فور با ایکس باکس سری اس، باید بین بازی های انحصاری، وجود اکانت هکی و خرید و فروش آسان در پلی استیشن یا ویژگی های نسل نهمی و گیم پس در ایکس باکس سری اس انتخاب نمایید. شما همچنین می توانید از طریق لینک های زیر این 2 کنسول دوست داشتنی را با گارانتی معتبر از فروشگاه تکنوسان خریداری کنید. با در نظر گرفتن نکات مثبت و منفی این 2 کنسول، شما کدام را برای خرید انتخاب می کنید؟ تجربیات و نظرات خود را در مورد این 2 کنسول با ما به اشتراک بگذارید.

19851985...
ما را در سایت 19851985 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد happylife بازدید : 36 تاريخ : 12 مهر 1402 ساعت: 14:19